Els petits dolços són grans plaers

jueves, 30 de agosto de 2012

Pastís de les monges carmelites de Sevilla


Bon dia amics dolços!


Mira que he vist cadenes rares eh? que si envia això a 200 persones o en 10 minuts moriràs, que si repeteixes "mi mama me mima" en el mirall 3 vegades apareixerà un osito mimoso gegant que reparteix abraçades...doncs l'altre dia va arribar a les meves mans un potet amb una "massa mare", podria ser cosa d'uns fullets malvats que em volien enverinar, o del monstre que es menja els mitjons a la rentadora, però no, aquesta vegada l’artífex de tot això ha sigut la meva tieta, que va aparèixer l'altre dia amb un potet de massa i una recepta a la ma.

Avui doncs us porto una recepta especial. Es tracta d'una formula mil·lenària per fer un pastís deliciós en 10 dies, si...qual pastís de fondant de tres pisos. La persona afortunada rep un potet amb la massa mare i una recepta que ha de seguir al peu de la lletra per aconseguir un pastis i de pas una mica de sort.

La recepta no té perdició: "dilluns: una tassa de farina, dimarts: una tassa de sucre, dimecres: no tocar, dijous: no tocar, divendres: no tocar" pero wueno que pontingue eeeeh??? té més mala pinta que el meu potaje de llenties!!!!!! doncs resultà ser un pastís molt bo i deliciós...i abundant, em van sortir dos motlles, i és el resultat dels meus dos quilos de mes!!!! arrrrg!!!!

Bé, us deixo la recepta per si un dia un fullet us passa la massa-mare ;)

"La tradició diu que la massa-mare te l'han de donar i començar la elaboració el dijous per a que el pastis estigui llest el dissabte de la següent setmana.

Dijous: S'avoca el contingut del vas entregat en un recipient més gran amb tapa i s'hi afegeix un vas de sucre i un altre de farina. No es barreja.

Divendres: Es barreja tot amb una cullera.

Dissabte: No es toca.

Diumenge: No es toca.

Dilluns: Se li afegeix un vas de sucre, un de llet, i un de farina. No es toca.

Dimarts: Es barreja tot amb una cullera.

Dimecres: No es toca.

Dijous: No es toca.

Divendres: No es toca.

Dissabte: S'aparten tres vasos de la massa-mare obtinguda que s’entregaran a tres persones a les quals desitgis salut i sort.
A la  resta de la massa se li afegirà:

- 2 vasos de farina
- 1 vas de sucre
- 1 vas d'oli de gira-sol o d'oliva
- 1vas de llet
- 1 vas de nous, ametlles...
- 1 vas de panses prèviament enfarinades
- 1 sobre de llevadura
- 2 ous sencers
- 1 poma trossejada
- Una mica de sal
- Una mica de canyella
- Una mica de vainilla
- Una ratlladura de taronja

Es barreja tot amb una cullera i es posa al forn a 180 graus durant 40 o 45 minuts.


Ara només em queda desitjar-vos sort!!!



Xtina

1 comentarios:

EMV. dijo...

jo l'he fet i està bonissim <3